Ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX вивела на орбіту новий флот супутників Starlink і приземлилася на платформі в Атлантичному океані, що стало рекордним 16-м польотом для ракети-носія, повідомляє портал Space.com, пише УНН.

Ракета Falcon 9 з 54 інтернет-супутниками Starlink компанії SpaceX вийшли на орбіту 16 липня. Безперешкодний запуск SpaceX відбувся із запізненням на один день після спроби запуску, яку SpaceX довелося скасувати в останню хвилину через високий рівень рідкого кисню на одному з дев'яти двигунів першого ступеня ракети, повідомив інженер-розробник компонентів SpaceX Захарі Луппен.

Нижній ступінь ракети-носія Falcon 9 повернувся на Землю для вертикального приземлення приблизно через 8,5 хвилин після запуску. Верхній ступінь Falcon 9, який не підлягає багаторазовому використанню, продовжив виведення 54 супутників Starlink на низьку навколоземну орбіту. Очікувалось, що супутники будуть виведені на орбіту через 66 хвилин після старту.

За словами Луппена, ця партія супутників Starlink дечим вирізняється з-поміж тисяч супутників, які SpaceX запустила до цього часу, оскільки це останній набір супутників Starlink версії 1.5, які компанія запустить. В майбутньому планується запускати супутники версії 2.0.