Корпорації Microsoft, як власник бренду ігрових консолей XBOX, та Sony, як власник бренду Playstation, досягли угоди щодо однієї з найбільших франшиз відеоігор в світі - Call of Duty. Гра буде представлена на обох консолях. Про це повідомив генеральний директор Xbox Game Studio Філ Спенсер у себе в Twitter, пише УНН.

"Ми раді повідомити, що Microsoft і PlayStation підписали обов’язкову угоду про збереження Call of Duty на PlayStation після придбання Activision Blizzard. Ми з нетерпінням чекаємо майбутнього, де гравці в усьому світі матимуть більше можливостей грати в улюблені ігри", - написав Спенсер.

Угоду про придбання розробника ігор Activision Blizzard за 68,7 мільярда доларів Microsoft уклала в січні 2022 року. Вона має бути закрита до 18 липня 2023 року. Але на шляху виникла низка бюрократичних перепон. Так, лише травні Єврокомісія дала «зелене світло» на придбання Activision Blizzard американським комп’ютерним гігантом.

При цьому, Управління конкуренції та ринків Великої Британії заявило, що підтримує своє право вето на цю угоду і не буде підтримувати її. Також і антимонопольні органи США мають багато питань до угоди. Федеральна торгова комісія США проводить окреме розслідування. Однак Microsoft через суд змогли добитися відмови регулятору в запиті на тимчасову судову заборону угоди до завершення розслідування.

Водночас угода щодо гри Call of Duty, яка навіть після поглинення Activision Blizzard продовжуватиме буде доступною для гравців з PlayStation, свідчить про те, що Microsoft готовий юридично фіксувати відмову від монополії на прикладі окремих франшиз.