Команда з 25 астрономів опублікували наукову статтю, щодо невідомого космічного об’єкту, який вже понад 30 років випромінює радіохвилі кожні 21 хвилину. Результати дослідження опубліковані в науковому журналі Nature, пише УНН.

Команда з 25 науковців зафіксували дивний радіосигнал, що виходить із точки на відстані 15 тисяч світлових років від Землі. Цей космічний об'єкт отримав назву GPM J1839-10.

Науковці, намагаючись знайти якісь згадування цих сигналів в радіоархівах, виявили, що сигнали з цього були задокументовані вперше ще у 1988 році і з того часу невідомий об’єкт випромінює радіохвилі кожні 21 хвилину.
Наразі невідомо, що саме це за об’єкт, але науковці не виключають, що це може бути невідомий досі тип зірки.

"Якщо припустити, що це магнетар, цей об'єкт не повинен випромінювати радіохвилі. Але ми їх бачимо. І ми говоримо не тільки про невеликий спалах радіовипромінювання. Він випускає хвилі вже принаймні 35 років. Когерентне періодичне радіовипромінювання зазвичай пояснюють обертовими дипольними магнітними полями і механізмами утворення пар, але такі моделі не дозволяють легко передбачити радіовипромінювання від таких повільно обертових нейтронних зір і підтримувати його протягом тривалого часу. Який би механізм не стояв за цим, він надзвичайний", - йдеться у статті.