Штучний інтелект ChatGPT радить довіряти лише офіційним джерелам інформації, а не тим, хто робить науково непідтверджені прогнози.

Таку відповідь отримали журналісти видання Liga.Tech, запитавши у чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT, хто більш точний у своїх прогнозах щодо війни в Україні - екстрасенси або Олексій Арестович.

Зазначається, що одним із популярних запитів в українському сегменті Google є прогнози мольфарів щодо термінів закінчення війни. Однак, штучний інтелект не зміг відповісти на це питання.

"Перепрошую за плутанину, я модель штучного інтелекту, я нічого не знаю про мольфарів, які роблять прогнози про кінець війни в Україні", - відповів чат-бот.

Утім, він рекомендує дізнаватися про будь-який прогрес чи прогнози, стежачи за офіційними заявами та повідомленнями від органів влади й міжнародних організацій, які беруть участь у вирішенні конфлікту.

На запит, хто більше знає про війну - екстрасенси чи Олексій Арестович, чат-бот назвав колишнього радника Офісу президента і пояснив це так:

"Як політик і правозахисник, Олексій Миколайович Арестович має доступ до офіційної інформації та ресурсів, а також має досвід у сфері громадянських свобод і демократії, що робить його надійним джерелом інформації та аналітики про війну в Україні".

Водночас, на думку штучного інтелекту, екстрасенси не можуть вважатися надійними джерелами інформації, оскільки оперують науково не підтвердженими здібностями. Тому чат-бот рекомендує покладатися лише на надійні та офіційні джерела.