Джефф Ніл знешкодив зловмисника, який під час польоту намагався відчинити аварійні двері літака та напав на бортпровідників.

У США нагородили Премією громадянина пасажира літака, який допоміг знешкодити чоловіка, що спробував влаштувати авіакатастрофу. Про це у суботу, 25 березня, повідомляє Голос Америки.

Зазначається, що колишній охоронець Джефф Ніл, отримав Премію громадянина за свій героїчний вчинок, вчинений раніше цього місяця на борту авіалайнера та записаний на відео іншим пасажиром.

На церемонії Ніл сказав, що не вважає себе героєм, а просто опинився у потрібному місці у потрібний час.

Зловмисника Франсіско Торреса заарештували і звинуватили в нападі на бортпровідника під час польоту і незаконній спробі відкрити аварійні двері літака авіакомпанії United Airlines.

За 45 хвилин до посадки рейсу в Бостоні члени екіпажу помітили, що ручку дверей літака виведено із замкненого становища.

Слідчі повідомили, що Торрес зізнався, що він усвідомлював, що у разі відкриття аварійного виходу могло загинути багато людей. На нього чекає психіатрична експертиза.

На відео Торрес загрожує бортпровідникам заточеною металевою ложкою та голосно обіцяє влаштувати "криваву лазню", після чого заявляє, що він "захопить цей літак".

Прокурори повідомили, що Торрес підійшов до двох бортпровідників та напав на одного з них. Ніл, який сидів позаду, негайно схоплюється зі свого місця і намагається заспокоїти Торреса та розрядити обстановку. Відразу після цього він, разом із кількома пасажирами, схопили зловмисника і утримували його до посадки в Бостоні.

 

Начальник поліції Ексетера Стефан Пулін заявив, що Джефф Ніл "є прикладом того, що означає бути героєм і лідером".

 

 

Читайте також:
Зеленський вручив нагороди Терехову та Синєгубову
Зеленський нагородив орденами українських бійців
Зеленський нагородив орденами українських бійців
Названий найпопулярніший музикант 2021 року
Названий найпопулярніший музикант 2021 року
Річниця створення ПЦУ: Епіфаній нагородив Порошенка
Із феєрверками та яскравими перформансами: як у Токіо закривали Паралімпійські ігри
Паралімпіада-2020: перші українські чемпіони повернулися на Батьківщину