У Дніпрі 13 листопада у перехожого чоловіка з автомобіля Lexus кинули гранату, поліцейські разом зі спецпризначенцями затримали двох підозрюваних у цьому чоловіків. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області, передає УНН.

“Наразі двоє чоловіків - брати віком 47 та 53 років, затримані в порядку статті 208 КПК. Встановлено, що у нападників з потерпілим виник майновий конфлікт на ґрунті боргових зобов’язань”, - вказали у відомстві.

Зазначається, що за вказаним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

Інцидент, як повідомляється, стався минулої доби, 13 листопада. Близько 14.00 до поліції надійшло повідомлення, що двоє чоловіків з автомобіля Lexus кинули гранату в бік чоловіка, який перебував на вулиці.

Внаслідок вибуху 51-річний містянин отримав осколкові поранення. Його госпіталізували до лікарні. Після цього у місті була оголошена спецоперація.

Тікаючи від правоохоронців, чоловіки викинули з автомобіля гранату Ф-1, яка не вибухнула. А потім, через декілька кварталів - пістолет Макарова. Поліцейські наздогнали їх та заблокували автомобіль на перехресті вулиці Павлова та Академіка Белелюбського. Спецпризначенці КОРД затримали порушників, які забарикадувались в автомобілі.