Ураган обрушився на столицю Аргентини та провінцію Буенос-Айрес. Багато міст залишилося без світла, у низці з них відключено подачу води, з перебоями працює мобільний зв'язок.

У столиці Аргентини, Буенос-Айресі, внаслідок урагану було пошкоджено символ міста - Floralis Genérica - гігантську квітку з алюмінію, яку встановили у місті з 2002 року. Про це у неділю, 17 грудня, пише La Nacion.

 

Вказується, що негода у місті почалася рано вранці 17 грудня. Сильний вітер повалив дерева, частина з яких них впала на автомобілі. Зламано опори вуличного освітлення, світлофори, пошкоджено дроти, зірвано паркани.

 

Постраждала і Floralis Generica. На фотографіях видно, що на квітці пошкоджено одну з пелюсток.

 

Квітка має висоту 20 м і важить 18 т. Вона розташована на площі Naciones Unidas. Скульптура була створена аргентинським архітектором Едуардо Каталано на данину "поваги всім квітам" і подарована місту.  

 

lanacion

 

Шість сталевих пелюсток відкриваються щоранку о 8-й годині і закриваються опівночі. Пелюстки також закриваються за сильного вітру, щоб захистити скульптуру, а в національні свята залишаються відкритими весь день. 

Читайте також:
Байден оголосив про стихійне лихо у Флориді після урагану Ієн
Байден оголосив про стихійне лихо у Флориді після урагану Ієн
У Ялті через ураган постраждали шість суден
У Ялті через ураган постраждали шість суден
У США та Мексиці вирували потужні урагани
У США та Мексиці вирували потужні урагани
Після урагану Іда жителі Луїзіани не можуть повернутися до своїх домівок
Ураган "Іда": кількість жертв у США перевищила 70 осіб
Ураган Грейс посилився біля узбережжя Мексики