Призначено проведення комплексної перевірки службової діяльності всього Косівського райвідділу поліції.

На Прикарпатті відсторонили від роботи керівництво поліції Косівського райвідділу. Розпочато службове розслідування через неналежні превентивні заходи щодо затриманого за вбивство і зґвалтування дев'ятирічної дівчинки. Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Зазначається, що до Косівського РВП на зустріч з місцевими мешканцями прибув начальник ГУНП в Івано-Франківській області Сергій Безпалько. Люди висловились щодо неналежно вжитих превентивних заходів поліцейськими щодо раніше судимого громадянина, який кілька днів тому був затриманий за зґвалтування та вбивство дев'ятирічної дівчинки.

Було прийнято рішення про відсторонення від виконання обовʼязків на час проведення службового розслідування начальника Косівського РВП та його заступника з превентивної діяльності.

Обовʼязки відсторонених від роботи поліцейських виконуватимуть нові керівники з апарату ГУНП.

Призначено проведення комплексної перевірки службової діяльності всього відділу поліції. До складу комісії включені представники центрального апарату НПУ.

Як пишуть місцеві ЗМІ, мешканці селища Кути після вбивства дівчинки вийшли на протест до місцевого відділку поліції. За їх словами, вбивство можна було попередити, якби поліцейські вчасно реагували на звернення про напад на людей. Адже наприкінці травня на жінку військового напав чоловік, якого тепер затримали за вбивство та зґвалтування дитини.

Нагадаємо, тіло дівчинки правоохоронці знайшли ввечері 18 червня неподалік річки Черемош.

За даними слідства, того дня дитина вийшла з дому до сестри, а слідом за нею попрямував 34-річний двоюрідний брат її батька. Дорогою чоловік запропонував дівчинці скоротити шлях. Заманивши її у хащі, він зґвалтував і задушив дитину.

Чоловіка арештували.