Правоохоронці встановлювали комерсантів, які мають справу з криптовалютою, влаштовували фіктивні обшуки і погрозами змушували перераховувати кошти на спеціальні рахунки.

Повідомлено про підозру трьом правоохоронцям з Дніпра, які намагалися контролювати місцевий бізнес з криптовалютних фінансових операцій і привласнили криптовалюту на понад 120 тис. доларів США. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Повідомляється, що під час виконання своїх службових обов’язків правоохоронці встановлювали комерсантів, які мають справу з криптовалютою, влаштовували фіктивні обшуки і погрозами змушували перераховувати кошти на спеціальні рахунки. Крім того регулярно вимагали з комерсантів "данину" за безперешкодну роботу бізнесу.

"В одному із задокументованих фактів "правоохоронці" вдерлися до будинку місцевого жителя і почали погрожувати кримінальною відповідальністю за криптовалютний бізнес. Чоловіка відвезли у відділок, де його змусили перерахувати на рахунок вимагачів майже 9 тисяч американських доларів", - йдеться у повідомленні ДБР.

Під час обшуків у зловмисників вилучено банківські картки, блокноти з чорновими записами, флеш-накопичувачі і комп’ютерну техніку з доказами незаконних трансакцій.

У ДБР повідомляють, що трьом правоохоронцям повідомлено про підозру у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.