Офіцер прикордонної служби Польщі реанімував однорічну дитину, яка перестала дихати, коли разом з мамою знаходилася на кордоні.

Польський прикордонник у пункті пропуску Грубешов врятував життя однорічної дитини з України, яка раптово перестала дихати. Відповідне відео опублікувала польська прикордонна служба.

"Пасажирка українського автобуса помітила, що її син не дихає і синіє. Жінка забігла у павільйон митниці України з дитиною на руках. Вийшов офіцер і разом з українкою, яка тримала зомлілу дитину, вони побігли до зони реєстрації Прикордонної служби Польщі. У павільйон для інструктажу через контрольне вікно надіслали інформацію про відсутність ознак життя у хлопчика. Сержант Матеуш Кондрат негайно прибув і забрав дитину від тремтячої матері. Поклав дитину на ліву руку, на животик. Потім кілька разів вдарив його кулаком у спину. Після реанімаційних заходів хлопець прийшов до тями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час надання першої допомоги дитині на місце події також прибув офіцер з дефібрилятором AED. Водночас чоловіки викликали бригаду рятувальників. На допомогу прибігли й прикордонники, які чергували на прилеглих смугах руху.

Приблизно через 15 хвилин приїхала швидка допомога. Медпрацівники відвезли притомну дитину до лікарні у Грубешові.