На чоловіка склали протокол про неналежне виконання батьківських обов’язків і призначили покарання у вигляді 850 гривень штрафу.


На Закарпатті трирічна дівчинка вбила свою сестру, якій ще не виповнився рік, молотком по голові. Кримінальне провадження закрили, а батька судили за неналежне виконання батьківських обов’язків. Йому призначили 850 гривень штрафу, повідомляє Захід.net.

 

У постанові Хустського районного суду Закарпатської області вказано, що випадок трапився 20 листопада 2022 року в будинку, де проживала сім’я. Батько не доглядав за своїми дітьми: трирічною донькою та її молодшою сестрою, якій ще не виповнився рік. Старша дівчинка кілька разів вдарила молодшу молотком по голові, унаслідок чого та померла.

 

Слідчий Хустського РУП ГУНП в Закарпатській області наприкінці травня 2023 року закрив кримінальне провадження. На батька склали протокол про неналежне виконання батьківських обов’язків.

 

Чоловік раніше не притягувався до адміністративної чи кримінальної відповідальності. У суд він подав заяву про визнання своєї провини та розгляд справи без його присутності.

 

Суддя визнала батька винним в адмінправопорушенні та призначила покарання у вигляді 850 гривень штрафу. Крім того, чоловік також має сплатити 536 гривні судового збору.