В області, підтоплено 330 га сільськогосподарських угідь, переважно в долині річки Боржава в Хустському та в Берегівському районах.

На Закарпатті через підтоплення перекрили державну трасу Н-09. Про це 19 січня повідомила Служби відновлення та розвитку Закарпатської області.

Зазначається, що інтенсивні опади, які тривали в області останні дві доби, привели до підтоплення кількох автодоріг. Станом на 7.00 19 січня підтоплено та перекрито рух на автошляху Н-09, між населеними пунктами Вільхівка та Гребля. На місці фахівці уже встановили відповідні дорожні знаки.

Також там працює патрульна поліція, яка повідомляє водіям про перекриття дороги.

Крім того, на автодорозі обласного значення Т-07-19 між селами Великі Ком‘яти та Заріччя стався перелив води через проїжджу частину. Тут рух поки не перекрито, фахівці стежать за оперативною ситуацією.

Як повідомила речниця управління ДСНС в Закарпатській області Наталя Батир, на Закарпатті ситуація з паводком контрольована, підтоплення поодинокі та локальні, передає Укрінформ.

"Через значні опади 18 січня на Закарпатті сформувалася паводкова хвиля на найбільших річках області. Не дивлячись на те, що це страшно виглядає на відео, ситуація контрольована. Ми фіксуємо локальні поодинокі підтоплення підвальних приміщень. Рятувальники надають допомогу громадянам. Станом на вчора всі п'ять викликів були опрацьовані, вода відкачана. На ранок викликів немає", - зазначила речниця ДСНС.

За її словами, станом на ранок 19 грудня, підтоплено 330 га сільськогосподарських угідь, переважно в долині річки Боржава в Хустському та в Берегівському районах. Також синоптики попереджають про можливе підтоплення селища Буштино, але наразі ситуація там не критична.