Фігуранта обвинувачують у змові з метою обману США, порушенні експортного контролю, контрабанда, шахрайстві та відмиванні грошей.

На Кіпрі за незаконний експорт до Росії чутливої американської мікроелектроніки військового призначення в порушення експортного контролю США 26 серпня арештували громадянина РФ та Німеччини Артура Петрова. Про це повідомляє Міністерство юстиції Сполучених Штатів, передає Європейська правда.

Затриманого обвинувачують в участі у незаконних закупівлях великої кількості мікроелектроніки американського виробництва для російської компанії, яка постачає її виробникам обладнання для військової техніки.

Зазначається, що 33-річного Петрова, який має подвійне російсько-німецьке громадянство і проживає в Росії та на Кіпрі, арештували за запитом США.

Разом із двома іншими росіянами він закупив для ТОВ Електроком ВПК - постачальника критично важливих електронних компонентів для виробників зброї та іншого обладнання в РФ - шахрайським шляхом в американських дистриб'юторів велику кількість мікроелектроніки.

Петрова обвинувачують у змові з метою обману США, порушенні експортного контролю, контрабанда, шахрайстві та відмиванні грошей. Кожне з них передбачає максимальне покарання від 5 до 20 років.