Для встановлення причин аварії призначено 18 експертиз, в тому числі автотехнічні та судово-медичні.

Правоохоронці розглядають декілька версій смертельної ДТП поблизу села Верхів у Рівненській області, серед яких - пошкодження колеса вантажного автомобіля. Про це на брифінгу 7 липня повідомив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

"На даний час розглядаються декілька версій щодо причин цієї трагедії. Перша - це пошкодження колеса вантажного автомобіля, внаслідок чого він виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з маршрутним автобусом", - заявив він.

Крім того, за словами прокурора, розглядаються ще декілька версій, в тому числі щодо випуску власником та посадовими особами суб’єктів господарювання технічно несправних транспортних засобів, неуважність водія та порушення ним ПДР, а також обставини непереборної сили.

"Задля перевірки цих версій на даний час вже проведено огляд місця події з залученням фахівців та експертів. Призначено 18 експертиз, в тому числі автотехнічні та судово-медичні. В рамках проведення судово-медичних експертиз буде розглядатись і питання щодо наявності алкоголю у крові водіїв. На даний час допитано свідків ДТП та очевидців... Слідство триває", - наголосив Рудницький.

У поліції зазначили, що усі 14 загиблих ідентифіковані: це жителі Хмельницької та Рівненської областей віком від 20 до 67 років. Наймолодшій жертві - хлопчику, 4 липня виповнилось шість років.

"Серед загиблих - батьки дитини. Вижила в автотрощі лише його 57-річна бабуся - жителька Нетішина. У неї медики діагностували закритий перелом передпліччя, закриту черепно-мозкову травму та забої грудної клітки. Загрози її життю немає. Потерпілу вже допитали слідчі. Все, що вона бачила  - як на автобус їде вантажівка", - йдеться у повідомленні правоохоронців.