Справжній дубайський шоколад купити можна тільки на батьківщині, адже компанія-виробник не імпортує смаколик через короткий термін придатності.

У популярному нині дубайському шоколаді - ласощах преміум-класу, експерти виявили небезпечні речовини. Про це у середу, 19 березня, пише Der Spiegel.

Зазначається, що німецька споживча організація Stiftung Warentest відправила до лабораторії шість різних плиток дубайського шоколаду, які були куплені у Європі. Ласощі, як вказують спеціалісти, не були високої якості, а у двох з плиток навіть знайшли шкідливі речовини.

"У тестуванні брали участь шоколадки вартістю від 7 євро (320 грн) до 25 євро (1130 грн) за 100 гр. Чотири з шести продуктів не повинні були продаватися, оскільки списки інгредієнтів та інформація про поживну цінність були неправильними або неповними. У деяких випадках також була відсутня обов'язкова інформація для алергіків.

Деякі зразки "явно" містили 3-монохлорпропандіол та гліцидиловий ефір. Ці жирні забруднювачі часто зустрічаються в рафінованій пальмовій олії і вважаються потенційно канцерогенними. Продукт Le Damas також був "значно" забруднений афлатоксинами плісняви - канцерогенними речовинами, які широко поширені у фісташках", - повідомили у Stiftung Warentest. 

"Від вживання шоколаду не варто очікувати жодних наслідків для здоров'я. Однак, такі висновки про наявність шкідливих речовин несумісні з обіцянкою найвищої якості", - акцентували в організації.