Мешканцю міста Кропивницького, що на Кіровоградщині здійснили успішну пересадку донорського серця, повідомили в Інституті серця Міністерства охорони здоров’я України. Як заявили у відомстві, за три місяці в Україні зробили вже 11 таких операцій, пише УНН.

44-річний Ігор Шерман мав запущену кардіоміопатію – патологію міокарда. На чергу з трансплантації чоловік встав у лютому цього року. Чекати далі було складно, адже самопочуття стрімко погіршувалося. Донором стала мешканка Сум. Скористатися гелікоптером санітарної авіації лікарі не могли, тому прибули з Києва каретою. В Сумах і провели операцію. За місяць Ігор Шерман повернувся до роботи, працює з дому. Носить корсет, втратив 17 кілограмів.

«Вони мені одягли маску – і все. Прокинувся уже о другій годині дня. Операція йшла понад п’ять годин. У понеділок вночі зробили операцію, а в четвер сказали – треба вставати, – оповідає Ігор. – Нещодавно ми їхали з Києва. На заправках я інколи купував лотерейки по 10 гривень. І цього разу купив лотерею, відкрив, а там – «Без виграшу». Сів у машину й думаю – які лотерейки? Моя лотерея вже виграна. Все вже, не треба більше. Головне вже сталося. Так що всім дякую».