У Міністерстві освіти і науки України прогнозують, що кількість випускників шкіл цього року зросте до 245 тисяч осіб. Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, передає УНН.

"За даними Інституту освітньої аналітики, цього року кількість випускників шкіл ще зростає, на 0,57% . Ми очікуємо приблизно 244-245 випускників українських шкіл, а отже це наші потенційні абітурієнти", - повідомив він.

Крім цього Вітренко зазначив, що наразі немає точної статистики щодо кількості осіб, які вступили у вищі навчальні заклади за кордоном, однак цей відсоток невеликий.

"Минулого року з середньої школи випустилися 240 тисяч дітей, а кількість вступників складала 270 тисяч осіб. Тобто майже всі вони вступили до закладів вищої освіти України", - сказав заступник.

Нагадаємо

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, що передбачає скасування цього року державної підсумкової атестації та можливість проведення національного мультипредметного тесту під час вступної компанії 2023 року.