1 вересня в Україні стартував новий навчальний рік. Роботу відновили майже 13 тисяч шкіл у різних форматах.


Фізична й ментальна безпека є головним пріоритетом на цей навчальний рік. Про це заявив міністр освіти і науки Оксен Лісовий у відеозверненні в Facebook в п'ятницю, 1 вересня.

 

"Вітаю всіх з 1 вересня! Школярів, студентів, педагогів і кожного, для кого цей день - про новий старт. Пріоритет №1 на 2023/2024 навчальний рік - безпека. І фізична, і ментальна", - сказав глава МОН.

 

Міністр із жалем зазначив, що навчальний рік розпочинається все ще в умовах війни, що створює додаткове навантаження і тиск на кожного українця.

 

"Незалежно від того, навчаєтеся ви в класі чи з дому, - спускайтеся в укриття одразу після сигналу тривоги. Водночас піклуйтеся про своє ментальне здоров'я і здоров'я дітей. Будьмо чуйними й відкритими надавати підтримку й отримувати її", - додав він.

 

Лісовий наголосив, що українська освіта є дуже стійкою та різноманітною, і подякував кожному, завдяки кому українські діти мають можливість повертатися до навчання кожного 1 вересня.


 

За словами міністра, з 1 вересня в різних форматах розпочнуть роботу 12 975 шкіл в Україні.

 

"12 975 шкіл працюватимуть від сьогодні в різних форматах: очно, дистанційно та змішано. 3 951 000 учнів повертаються до навчання - як у класах, так і в зумі чи гуглмітс. 84% шкіл мають облаштовані укриття, наявність яких є базовою вимогою для повернення закладу освіти до очного навчання. За кошти державної субвенції в 1,5 млрд грн уже затверджено 281 проєкт для будівництва, реконструкції та капітального ремонту сховищ в областях", - розповів очільник МОН.

 

Також міністр повідомив, що на сьогодні закуплено 493 шкільні автобуси для 18 областей, з яких 165 доставили в регіони, решта надійде в жовтні, листопаді та грудні.

 

Крім того, 96 тисяч і 35 тисяч гаджетів уже отримали вчителі та школярі відповідно, і ще понад 40 тисяч буде доставлено учням до кінця 2023 року.

Читайте також:
Міськрада Дніпра ухвалила рішення про формат навчання у школах
В Україні пропонують змінити тривалість навчального року