У Львові настоятеля церкви святого Андрія, де зняли скандальний кліп Сергій Жадан та Христина Соловій, усунули від виконання обов'язків. Отець Михайло Лучків був парохом церкви понад 22 роки. Про це повідомили на сайті канцелярії ЛА УГКЦ, передає УНН.

Отець Михайло Микола Лучків був парохом церкви з 2001 року. Він завершив виконання обов'язків настоятеля церкви 1 листопада 2023 року.

"2 листопада 2023 року повідомлено, що о. Михайло Микола Лучків ЧСВВ усунений з уряду пароха парафії св. Андрія Галицького деканату у Львові з 01.11.2023 у зв'язку зі змінами, що відбулися в Провінції Отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні", — йдеться у повідомленні.

Про те, чи пов'язане таке рішення зі зйомками кліпу, не уточнюють. Наразі уряд парафії вакантний.

Нагадаємо

20 жовтня Сергій Жадан та Христина Соловій випустили спільний кліп на пісню "Серце", зйомки якого частково відбувалися в храмі святого Андрія у Львові.

У відео Сергій Жадан йде вулицями Львова до Соловій, яка чекає на нього у храмі. Однак паралельно показані інші пари, зокрема жінки, які цілуються. Це викликало негативну реакцію представників церкви.