Комісія МКІП з приймання-передачі державного майна національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" сьогоді оглянула в Лаврі ще одну пам'ятку, де виявили порушення, псля цього представники заповідника опечатали корпус, повідомили у міністерстві, пише УНН.

"Комісія МКІП продовжує огляд приміщень Києво-Печерської Лаври. Сьогодні відбувся огляд пам’ятки архітектури національного значення – Братського корпусу на Ближніх печерах (корпус № 44)", - повідомили у МКІП.

Як вказано, двері корпусу виявились зачиненими, тому у присутності в.о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Остапенка М.А. та його заступника Рудника О.В. технічними працівниками заповідника (за допомогою відповідних засобів) "забезпечено доступ Комісії до вказаних приміщення". Огляд закінчено о 08:30.

"У корпусі вбачаються ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору від 14.06.1995 року № 43 пам’ятки: «не допускати використання пам’ятки для господарських потреб, утримувати будівлю пам’ятки і все пов’язане з ним майно в належному санітарному протипожежному і технічному стані…». У внутрішніх приміщеннях встановлено нагромадження меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, товарів для продажу (церковна утварь, свічки, календарі, буклети), одягу та взуття, швейне обладнання", - зазначили у МКІП.

Як повідомляється, "ознак вжиття орендарем (представниками монастиря) протипожежних заходів не зафіксовано".

"Після завершення огляду корпус № 44 було закрито та опечатано працівниками заповідника", - підсумували в МКІП.