Це загальна позиція всіх політичних сил, представників уряду та військового керівництва, наголосив спікер парламенту.


Рішення про повернення законопроєкту про мобілізацію на доопрацювання до Кабінету міністрів було спільним. Йдеться про загальну позицію парламенту, уряду та військового керівництва. Про це заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 11 січня.

 

Глава парламенту підтвердив, що законопроєкт про мобілізацію сьогодні обговорювався за присутності керівництва Ради, представників депутатських фракцій та груп. Голови парламентських комітетів сьогодні мали можливість обговорити документ із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, міністром оборони Рустемом Умєровим і начальником Генштабу ЗСУ Сергієм Шапталою.

 

Стефанчук зазначив, що у Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, який розглядав та опрацьовував законопроєкт, є низка напрацювань та рекомендацій.

 

"Тому було ухвалено спільне рішення направити всі напрацьовані рекомендації та пропозиції Кабінету міністрів. Хочу акцентувати, що це загальна позиція всіх політичних сил, представників уряду та військового керівництва", - підкреслив спікер парламенту.