Херсон залишається найбільш регулярно обстрілюваним ворогом великим українським містом за межами Донбасу. У останньому звіті розвідки Міністерства Великої Британії зазначається, що таким чином російські окупанти хочуть стримати українські контратаки через Дніпро, передає УНН.

Розвідники відзначають, що протягом останніх днів деякі з найінтенсивніших обстрілів за час війни, ймовірно, відбулися вздовж Дніпра на півдні України. Це включало російські артилерійські обстріли Херсона зі сходу річки.

МО Британії нагадує, що 29 січня 2023 року місцева влада повідомила про ще трьох загиблих мирних жителів у Херсоні, а два іноземних судна, які стояли на річці, отримали пошкодження, що спричинило розлив нафти.

"Херсон залишається найбільш регулярно обстрілюваним великим українським містом за межами Донбасу. Точне обґрунтування витрачання росією своїх виснажених запасів боєприпасів тут незрозуміле. Проте командири, ймовірно, частково прагнуть знизити бойовий дух цивільного населення та стримати будь-які українські контратаки через річку Дніпро", - ідеться в повідомленні.