Українські пілоти вже займаються за програмою пілотування американських винищувачів четвертого покоління F-16. Передача цих літаків Україні – питання часу.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "Обозревателю". Він зазначив, що на цей час ведеться дискусія про надання ЗСУ бойових платформ на базі винищувачів F-16 і систем протиповітряної оборони Patriot.

"Тут і зараз наші західні партнери кажуть: ні, ні за яких умов ми цього не передамо. Проте, українські пілоти вже займаються за програмою пілотування F-16. Думаю, це питання часу. Але небо над Україною потрібно закривати вже зараз, тому що атаки тривають. Якими силами і засобами це зробити, не ясно", – зазначив експерт.

Селезньов вважає очевидним те, що країни колективного Заходу ухвалюють вірні рішення, однак, вони відкладені у часі.

"Пам'ятайте, що в лютому-березні питання про надання нам далекобійної артилерії навіть не стояло. Питання про надання HIMARS теж не стояло. Проте, врешті-решт ми вийшли на той формат, коли почали отримувати такий тип озброєнь. Зараз ми активно його використовуємо, і це та сама зброя, яка змінила хід війни – далекобійна артилерія і HIMARS", – заявив він.

З хороших новин Селезньов виділив передачу Україні систем класу Hawk:

"Це давні системи протиповітряної оборони, але, тим не менш, досить ефективні. Враховуючи, що територія України дуже велика і, відповідно, засобів ППО нам потрібно багато, дякую і на цьому".