Утримання Бахмута на Донеччині, з військової точки зору, дає стримання росіян у тому районі та завдання їм катастрофічних втрат. Про це в інтерв’ю Forbes розповів очільник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов, передає УНН.

Позиція військового щодо цього населеного пункту полягає у тому, що віддати місто окупантам неможливо, оскільки це є територією України.

“Я хотів би побачити, як таку пропозицію зробили б президенту Франції. Сказати, що у вас проблема, ви залиште місто Марсель, воно ж не таке стратегічне. Ви уявляєте, щоб президенту США сказали б: “Давайте Нью-Йорк тимчасово здамо, так треба зробити”?”, – каже у відповідь на питання голова ГУР.

За його словами, “здача навіть міліметра території є катастрофою”. Українська армія обороняє місто, яка в жодному разі не може оцінюватися у контексті: доцільно чи недоцільно.

“Це моя особиста логіка, можете з нею погоджуватися, можете – ні. З військового погляду утримання Бахмута дає нам стримання росіян у тому районі та нанесення їм катастрофічних втрат”, – сказав він.

Президент Володимир Зеленський заявив, що стратегічне значення Бахмута, де тривають найактивніші бойові дії на лінії фронту, полягає в тому, що при взятті ворогом цього населеного пункту росіянам відкривається дорога на Слов'янськ і Краматорськ, що й надалі наблизить їх до великих міст.