Президент Володимир Зеленський відреагував на ситуацію, пов'язану з незаконним прослуховуванням та відеозйомкою співробітників проєкту Bihus.Info.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяви медіаспільноти про системний тиск на журналістів та розслідувачів, зокрема на ситуацію, пов'язану з прослуховуванням та відеозйомкою співробітників проєкту Bihus.Info. Про це у середу, 17 січня, він згадав у своєму вечірньому відеозверненні.

 

"Окремо щодо ситуації з нашими журналістами, зокрема фактом стеження за журналістами. СБУ почала розслідування і з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий", - сказав він. 

 

Раніше в СБУ повідомили, що розслідують незаконне прослуховування та відеозйомку представників Bihus.Info. У відомстві зазначили, що безперешкодна та прозора діяльність незалежних та професійних ЗМІ є ключовою умовою для прогресу України як демократичної держави. 

Напередодні у мережі зʼявилося відео, на якому співробітники Bihus.Info під час новорічного корпоративу ніби вживали наркотики. Поширив відео невідомий ресурс "Народна правда".

Засновник проєкту Bihus.Info Денис Бігус зазначив, що на відео - оператори, а журналісти наркотики не вживали. Він запевнив, що проведе жорсткі кадрові зміни. Водночас Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info стежили близько року, а камери в номерах заміського комплексу, де члени команди Bihus.Info святкували корпоратив, встановили представники "поки невстановленої служби".