Сторони обговорили реалізацію Української формули миру й підготовку до проведення Глобального саміту миру.

Президент України Володимир Зеленський у межах участі в ІІІ саміті Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді провів зустріч із головою Європейської ради Шарлем Мішелем та очільницею Європарламенту Робертою Мецолою. Про це 5 жовтня повідомляється на сайті президента.

Зеленський подякував Президенту Європейської ради за незмінну потужну підтримку України, практичну допомогу з боку ЄС і його держав-членів. Він високо оцінив результати виїзного засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу, яке відбулося в Києві 2 жовтня.

"Ця подія мала для нас як символічне, так і практичне значення. Вона підтвердила неослабну підтримку України з боку ЄС і стала майданчиком для наступних кроків у зміцненні двосторонніх і багатосторонніх зв’язків із Європою та окремими державами-членами", - зазначив президент.

Він поінформував Шарля Мішеля про пріоритетні потреби України в оборонній допомозі й відзначив важливість зусиль Європейського Союзу та держав-членів щодо надання нашій країні необхідного озброєння та боєприпасів.

Сторони обговорили реалізацію Української формули миру й підготовку до проведення Глобального саміту миру.

Також Зеленський повідомив, що зустрівся з президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою, щоб подякувати за підтримку України.

Ми майже виконали сім рекомендацій ЄС і будемо готові розпочати переговори про вступ до ЄС цього року. Ми також обговорили подальші санкції та кроки для протидії російській пропаганді, - зазначив глава держави.