Розв'язана Росією війна є складною, у зв'язку з чим багато процесів уповільнюється, визнав глава держави.

Контрнаступ української армії йде швидше, ніж світ запроваджує нові санкції проти Росії. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час панельної дискусії на 18 зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві, повідомила пресслужба глави держави у п’ятницю, 8 вересня.

Він зауважив, що розуміє бажання людей якнайшвидше відновити територіальну цілісність України та повернути спокій, а також мир країні й Європі. Водночас розв'язана Росією війна є складною, у зв'язку з чим багато процесів уповільнюється.

"Уповільнюється війна. Це є, ми це визнаємо. Ускладнюються й уповільнюються всі процеси: від санкцій до надання зброї... Коли деякі партнери кажуть: так що там із контрнаступом, коли буде наступний крок? Моя відповідь: на сьогодні наші кроки напевно швидші, ніж нові санкційні пакети", – заявив Зеленський.

Президент акцентував на тому, що для пришвидшення контрнаступу необхідна конкретна техніка, зокрема винищувачі.

"Є конкретні квадратні кілометри нашої землі, і кожен звільнений метр – це людське життя… Що довше, то більше людей страждає. Як впливає зброя? Конкретно й безпосередньо, без абстракцій та риторик. Є конкретний вплив конкретної зброї. Що вона потужніша, далекобійніша, то швидше йде контрнаступ. Відновлення нашої території. Якщо в небі нас немає, а Росія є, вони зупиняють нас із неба. Зупиняють наш контрнаступ", – пояснив глава держави.