Український лідер візьме участь в урочистих заходах з нагоди 80 річниці висадки союзників у Нормандії.

Президент України Володимир Зеленський здіснить робочий візит до Франції у наступний четвер, 6 червня. Про це напередодні повідомило видання France Bleu.

Ствержується, що український лідер візьме участь в урочистих заходах з нагоди 80 річниці висадки союзників у Нормандії. Міжнародна церемонія відбудеться в Сен-Лоран-сюр-Мер, на пляжі Омаха.

Відповідну заяву про візит Зеленського зробив президент Франції Еммануель Макрон.

"У мене буде можливість, коли президент Зеленський приїде до Франції на День Д наступного тижня, прийняти його і в цей час дуже конкретно поговорити, щоб оголосити, що ще ми збираємося зробити для підтримки України", – сказав Макрон.

Очікується, що на міжнародній церемонії в Нормандії 6 червня будуть присутні глави багатьох держав.

Відомо, що Росія отримала запрошення взяти участь у пам'ятних заходах в Нормандії, щоб вшанувати важливість самовідданості та жертв народів СРСР під час Другої світової війни. Однак глава кремлівського режиму Володимир Путін не був запрошений на цей захід.


Нормандська повітрянодесантна операція – військова операція американських і британських повітрянодесантних військ, проведена протягом 6 червня – 13 липня 1944 року на території окупованої німцями Франції в Нормандії. Вона стала однією з наймасштабніших операцій в історії збройних сил Великої Британії та США.