Глава держави наголосив на важливості якнайшвидшої підготовки українських пілотів і надання Україні бойових літаків F-16.


Президент Володимир Зеленський у четвер, 29 червня, зустрівся з колишнім віцепрезидентом США Майком Пенсом, який уперше від початку повномасштабної російської агресії відвідав Україну. Про це повідомив Офіс президента.

 

Глава держави поінформував політика про ситуацію на полі бою, поділився українською оцінкою нещодавніх подій у РФ і того, як вони вплинуть на безпеку в регіоні. У цьому зв’язку Зеленський наголосив на першочерговій важливості продовження й посилення оборонної допомоги Україні з боку партнерів, зокрема артилерією та далекобійною зброєю. Президент відзначив важливість якнайшвидшої підготовки українських пілотів і надання Україні бойових літаків F-16.

 

Зеленський також поділився очікуваннями від Вільнюського саміту НАТО. Він заявив, що партнери мають продемонструвати рішучість і дати Україні визначеність щодо майбутнього членства.

 

"Це те, що мотивуватиме наших людей. І це також зброя, тільки політична. Можливо, вона навіть потужніша за ракети. Для цього ми маємо побачити своє майбутнє в НАТО", - наголосив Глава держави.



 

Зеленський розповів Пенсу про гуманітарну ситуацію, що склалася в південних регіонах України після руйнування російськими окупантами греблі Каховської ГЕС. У цьому контексті президент подякував американським доброчинним організаціям, які допомагають забезпечувати постраждалі від цього злочину території питною водою.

Глава держави також відзначив надзвичайно важливу потужну підтримку України з боку американського народу, президента США, Конгресу та обох партій.