Глава держави запросив африканські країни долучитися до Глобального саміту миру на основі української Формули миру.

 

Президент України Володимир Зеленський прокоментував у Telegram свої переговори з делегацією глав країн та великих представників держав Африки. 


Глава держави запросив країни Африканського континенту долучитися до Глобального саміту миру на основі української Формули миру

"Я вдячний учасникам нашої зустрічі за підтримку принципу територіальної цілісності держав та захищеності націй від агресій. І сьогодні побачив перспективу нашої роботи над конкретними пунктами Формули миру. Звичайно, я запросив держави Африки взяти участь у Глобальному саміті миру, який ми готуємо", - сказав він.

 

Зеленський також закликав учасників зустрічі представити своє бачення того, як можна подолати наслідки скоєних Росією злочинів та не допустити жодного їх повторення.

"Крім того, звернувся до учасників зустрічі з пропозицією представити своє бачення того, як ми разом можемо ще більше зробити для продовольчої безпеки та створення, зокрема, зернових хабів", - додав президент.

 

Але насамперед, за словами Зеленського, необхідно відновити повну силу Статуту ООН і припинити жорстоку російську агресію. "А також звільнити нашу землю, наших людей від російського імперського зла. Для цього потрібні глобальні зусилля", - зазначив український лідер.