Український лідер переконаний, що російський президент не впевнений у собі, оскільки впевнені й сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю.

Україна не збирається капітулювати перед Росією, а російський президент володимир путін сам боїться українців і західної підтримки, яку вони отримують. Про це у суботу, 20 квітня, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам.

"Нікуди віра українців в Україну, віра людей у ЗСУ і себе не поділася. Щодо втоми - брехати не буду: вона є. Але всі ми з вами живі люди. Коли ви йдете на роботу, ви все одно повертаєтеся ввечері або вночі додому, і ви відчуваєте втому, але це не означає, що зранку ви не підете на свою роботу, яку ви поважаєте, любите і яка вам потрібна, щоби жити і годувати дітей. Так і в захисті України. Ми нікуди не дінемося, ми захищаємо свою державу, ми втомлюємося, але на ранок ми повинні знову робити свою роботу, тому що - це єдиний захист. Ми повинні жити і захищати дітей", - сказав Зеленський.

За його словами, "жодного повороту від миру, від наших планів до ЄС, від захисту наших цінностей - від цього ніхто відмовлятися не буде і не буде обирати капітуляцію перед Росією. Це російські наративи. Ми ж навіть не стоїмо перед таким вибором".

Президент розповів, що зараз РФ намагається всіх переконати, що у України все погано, а ініціатива в руках росіян. Але це не так.

"В руках у росіян зброя, якої на сьогодні більше, ніж у руках наших військових. Але цей момент зараз такий не простий. Проголосується вся допомога, і крок за кроком зброя буде. Ми будемо на це не просто розраховувати, а боротися за це. Так само, як і ми почали відновлювати своє виробництво", - сказав Зеленський.

"У нас є відповідні технології, ми боремося, щоб були поставки від партнерів. Усе дається непросто. Ейфорії немає, але рук ніхто не опускає. І повірте: путін боїться нас дуже сильно. Я в цьому впевнений. Тому що він сам у собі не впевнений. Упевнені люди з великою армією, з великою державою, з такими надрами, ядерною зброєю не погрожують світу. Сміливі люди ядерною зброєю не погрожують цивілізації, існуванню Землі, всьому живому. Тому для мене психотип цього "типа" абсолютно зрозумілий. І розуміючи це, ми повинні стояти міцно, стояти на своєму", - наголосив Зеленський.

Також, зазначив глава держави, "РФ тисне на нас тим, що їм байдуже, скільки їхніх людей загине, для нас важливі наші люди і моральні цінності".

"А Росії це не важливо. Їм важливі перемоги - не для РФ, а для путіна. А для нього перемога - це відновлення СРСР шляхом знищення інших народів та інших незалежних країн. Тому Україна нікуди відступати не збирається", - резюмував Зеленський.