Кожен, хто не розуміє, що не можна бути спільником держави-терориста, має за це відповідати перед усім міжнародним співтовариством, наголосив президент.

Президент України Володимир Зеленський закликав до максимального покарання причетних до російського ракетного удару по Краматорську, в результаті якого загинули 11 осіб, та ще понад 60 отримали поранення. Про це у середу, 28 червня, він заявив у своєму відеозверненні.

"На жаль, кількість загиблих збільшилась. Російські ракети забрали життя 11 наших людей, серед них - три дитини. Мої співчуття рідним. Травмовані та поранені понад 60 людей", - сказав президент.

Він зазначив, що рятувальники досі знаходяться на місці трагедії і продовжують свою роботу. 

Зеленський наголосив, що співробітники СБУ та поліцейські затримали мешканця Краматорська, який був коригувальником цього ракетного обстрілу та направив удар на заклад громадського харчування у центрі міста, де в момент удару знаходилася велика кількість відвідувачів.

"Корегувальник проходить за статтею про державну зраду. Можливе покарання - включно з довічним. Спільники держави-терориста повинні розглядатися як зрадники людства й людяності", - наголосив він.