Україна виконала домашнє завдання від ЄС, ухвалила закони, тим самим виконавши рекомендації Єврокомісії.

Президент Володимир Зеленський 14 грудня виступив по відеозв'язку на саміті Євросоюзу. Про це повідомляє Politico та The Guardian.

"Дуже важливо, щоб Європа сьогодні не впала в нерішучість. Ніхто не хоче, щоб Європу вважали негідною. Або як неспроможність приймати рішення, які вона підготувала сама", - заявив він.

За словами Зеленського, Україна виконала домашнє завдання від ЄС, ухвалила закони, тим самим виконавши рекомендації Єврокомісії. 

Президент закликав лідерів ЄС не дати Росії шанс використати нерішучість Європи щодо України.

"Люди в Європі не побачать жодної користі, якщо Москва отримає пас із Брюсселя у вигляді негативу щодо України. Путін напевно використає це проти вас особисто і проти всієї Європи. Не давайте йому цю першу - і єдину - перемогу року. Європа має перемогти, домовленості мають дотримуватися, а слова мають мати значення", - зазначив Зеленський.

Він також нагадав, що українці під час Революції гідності вийшли у центр Києва під прапорами Європейського союзу.

"10 років тому в Україні люди повстали під прапорами Євросоюзу… Прошу вас сьогодні про одне - не зраджуйте народ і його віру в Європу​. Якщо ніхто не вірить у Європу, що збереже Європейський Союз живим?", - сказав президент.