Внаслідок атаки ворога на Чернігів пошкоджено драматичний театр, площу, будівлі суду, Чернігівської ОВА, магазини, громадські заклади. Постраждали 144 особи, загинули сім громадян, серед яких - дитина.

Українські воїни дадуть "відчутну відповідь" на теракт росіян у Чернігові. Про це у суботу, 19 серпня, заявив президент України Володимир Зеленський. 

Він нагадав, що семеро людей загинули в Чернігові від удару російської ракети, серед яких - 6-річна дівчинка Софія.

"Поранених і травмованих -144, і серед них 15 дітей. Ракета просто по центру міста. І це - у свято Преображення Господнього, православне свято. Я впевнений, наші воїни дадуть відповідь Росії на цей теракт, відчутну відповідь", - сказав він. 

У своєму звернені Зеленський відзначив роботу екстрених та медичних служб у Чернігові у роботі з ліквідації наслідків російського ракетного удару.

"Всі допомагали. Дякую кожному та кожному, хто рятував життя дітям, дорослим - усім", - йдеться у нічному зверненні Зеленського.

Також президент додав, що лідери, представники держав та міжнародних організацій засудили російський удар Чернігову. Зеленський подякував усім у світі, хто висловив співчуття Україні.