Російські військові покинули значну частину території, коли побачили наближення ЗСУ, зазначив президент.

За місяць боїв у Курській області російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час засідання контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн в Німеччині.

Він нагадав, що сьогодні рівно місяць від початку операції Сил оборони України на території Курської області, звідки російський диктатор Володимир Путін готувався розпочати наступ на місто Суми.

"Ми перевернули гру. І витискаємо війну на територію РФ завдяки нашому контрнаступі. Сьогодні ми контролюємо територію в понад 1300 квадратних кілометри у Курській області. Це включає зокрема понад сотню населених пунктів", – заявив Зеленський.

Він зазначив, що російські військові покинули значну частину території, коли побачили наближення ЗСУ, інша ж частина була взята під контроль в боях.

"Станом на зараз протягом першого місяця нашої операції російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими лише у Курській області, а також десятки тисяч російських військ в інших зонах бойових дій", – підкреслив президент.

На думку Зеленського, союзники України можуть зробити так, щоб агресія Росії припинилися. Це можна і потрібно зробити вже цієї осені.