Володимиру Путіну не потрібна якась частина України, а вся вона повністю. Це і є мета війни, яку він розв’язав, зазначив глава української держави.

Можлива перерва у війні з Росією стане серйозним викликом для України. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для Cinque minuti, оприлюдненому у п’ятницю, 8 березня.

Він нагадав, що Україна вже мала такий досвід після окупації Криму і частини Донбасу.

"Зараз звучить в деяких медіа і від деяких лідерів. Вони говорять про те, що потрібна пауза... Але ми це проходили. Ця пауза у війні, це не пауза у війні, а пауза для Путіна. Для нього потрібна пауза і це факт. Для того, щоб накопичити сили", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що у Росії є проблеми з деякими боєприпасами – ракетами і снарядами, які вона вже отримує від КНДР і намагається купити у Ірана. Ще більші труднощі з особовим складом російської армії – деякі росіяни, які потрапили у полон, проходили підготовку менше місяця перед відпракою на фронт.

"Тобто ця пауза буде на руку Путіну. Ми вважаємо, що буде те саме, що було після 2014 року. Коли заморожений конфлікт дав їм можливість наростити зброю, накопичувати силу, а потім вторгнутися в Україну. Він може зробити те саме", – вважає президент.

Зеленський підкреслив, що Володимиру Путіну не потрібна якась частина України, а вся вона повністю. Це і є мета війни, яку він розв’язав.

"Ми впевнені, що Путін не зацікавлений просто якоюсь територією: містом або селом, Кримом або Донбасом. Він зацікавлений у зруйнуванні України повністю, приєднання земель незалежної України до Росії… Плану щодо Криму або Донбасу у нього немає. Це просто риторика. Його план – позбавити Україну незалежності", – резюмував президент.