Додаткова мобілізація такої кількості громадян може коштувати бюджету до 500 млрд гривень, зазначив глава держави.

З боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей. Питання обговорювалося на Ставці верховного головнокомандувача. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на пресконференції у вівторок, 19 грудня.

"Головком та Генштаб звернулися на рівні Ставки з мобілізації. Питання чутливе. Вони звернулися щодо захисту нашої держави та потенційних контрнаступних дій… Вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб", – сказав глава держави.

Зеленський визнав, що це дуже серйозна цифра. Він відповів військовим, що для такого кроку потрібно більше аргументів, бо це питання людей, питання справедливості, питання обороноздатності та фінансів.

"Я сказав, що мені потрібно більше аргументів, щоб підтримувати цей напрям", – зазначив президент.

За його словами, створюється комплексний план щодо того, що буде з мільйонною армією людей та з воїнами, які вже два роки захищають Україну. І цей план буде викладений у законі, який розробляє Верховна Рада разом з військовими.

Також Зеленський зазначив, що додаткова мобілізація такої кількості громадян може коштувати бюджету до 500 млрд гривень.