Президент України Володимир Зеленський провів сьогодні Ставку. Під час засідання тематика Харкова й області була основною.

Під час чергового засідання Ставки верховного головнокомандувача йшлося про необхідність приділити якнайбільше уваги Харкову, який потрепає від майже щоденних російських обстрілів. На цьому президент України Володимир Зеленський наголосив у вечірньому відеозверненні в понеділок, 8 квітня.

"Максимум уваги зараз Харкову: енергетичній ситуації, підтримці людей, бізнесів у місті, області. Максимум протидії російським планам щодо Харкова: працюємо з партнерами для того, щоб зміцнити ППО. Провів сьогодні Ставку, де тематика Харкова й області була основною. Доповідали і головком, і командувач Повітряних сил", - сказав Зеленський.

Під час засідання Ставки йщлося й про інші важливі питання захисту нашої держави.

"Я дякую кожному солдату і командиру, які роблять все можливе для того, щоб наші позиції зараз були сильними - щоб навіть за умов дефіциту снарядів наші підрозділи могли знищувати окупанта. І з цієї точки зору виробництво дронів, постачання дронів, справедлива та вчасна логістика – це ключові речі. Наша армія має бути настільки технологічною, наскільки це можливо. І кожен, хто працює заради цього, робить велику справу для України", - додав президент.

У вечірньому зверненні Зеленський повідомив також про нараду з урядовцями та командою Офісу президента щодо можливостей соціально й економічно підтримати Харків та інші міста й громади області.

Йшлося й про зовнішньополітичні плани на цей тиждень і окремі заходи, заплановані на травень і червень.

Триває робота і щодо нових оборонних пакетів, і щодо нових кроків тиску на Росію, - сказав президент.

Повідомив Зеленський і про рятувальну операцію в Білопіллі, яке потрапило під черговий ворожий удар, наголосивши, що Україні потрідно більше можливостей для ударів у відповідь.

"Зараз у нашому місті Білопіллі Сумської області триває рятувальна операція після російського удару керованою авіабомбою - просто по центру міста. Багато пошкоджень міської забудови, є поранені. Станом на цей час відомо про одного загиблого. Мої співчуття. Нам потрібно більше можливостей бити державу-терориста у відповідь - воєнних, санкційних, економічних, юридичних та інших можливостей. Окупант нічого іншого не зрозуміє. Тільки силу, тільки власні, російські втрати. І ми повинні це забезпечити - усі у світі, хто справді цінує мир та прагне миру", - підкреслив президент.