Президент наголосив, що Україна намагається переконати партнерів в необхідності, а головне - можливості повного захисту українського неба.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський терор нині можливий лише тому, що Україна не має достатньої кількості сучасних систем протиповітряної оборони. Про це він сказав під час відеозвернення 22 березня.

"Ключове питання - це ППО. Фізичний захист об’єктів та відновлення після ударів - це те, що залежить від людей тут, в Україні. Але реальний та повний захист від російських ракет і "шахедів" - це те, що можливе лише за достатньої політичної волі партнерів. Кожного дня - наша комунікація щодо цього", - зазначив ґава держави.

Він наголосив, що Україна намагається переконати партнерів в необхідності, а головне - можливості повного захисту українського неба.

"Російський терор зараз можливий лише тому, що ми не маємо достатньо сучасних систем ППО, тобто, по-чесному, - достатньо політичної волі, щоб їх надати. Всі партнери знають, що саме потрібно та хто саме може ухвалити справді рятівні рішення", - заявив Зеленський.