Під час війни з Росією членство України у НАТО неможливо, констатував Володимир Зеленський.

Україна не планує втягувати жодну країну-члена НАТО у війну, розв’язану Росією. Через це повноцінноо членства в Альянсі не буде, поки триває війна. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час спільної з президентом Естонії Аланом Карісом пресконференції у Києві у п’ятницю, 2 червня.

"Ми люди адекватні, розуміємо, що жодну країну НАТО ми не будемо втягувати у війну. Тому ми розуміємо, що не будемо членами НАТО поки іде ця війна. Не тому, що не хочемо, тому що це неможливо", – заявив Зеленський.

Разом з тим він підкреслив, що альтернатив членству в НАТО Україна не шукає, але потребує гарантій безпеки до закінчення нинішньої війни.

"Сьогодні, коли ми говоримо про гарантії безпеки для України – це і санкції, і фінансові гарантії, і зброя, тощо, те, що є сьогодні не в документах, а є в реальності. Якщо ми хочемо мати їх на папері, то там повинно бути чітко вказано або супроводжуватись чимось конкретним, що ці гарантії безпеки діють, поки Україна не отримає головні гарантії безпеки, а саме – членство в НАТО", – пояснив Зеленський.