На Харківський напрямок, де триває атака російських військ, перекинули додаткові сили, повідомив глава держави.


Президент України Володимир Зеленський заявив про посилення Сил оборони в районі Вовчанська Харківської області та інших прикордонних районах. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні в понеділок, 13 травня.

 

"Доповіді Головкома та міністра оборони щодо ситуації на всіх напрямках, де найбільш зараз гаряче. Харківщина - тривають наші контрударні дії, напрямок посилено, зокрема Вовчанськ та загалом прикордонні райони", - зазначив президент.
 

За його словами, наразі бригадний генерал Михайло Драпатий відповідає за цей напрямок безпосередньо на місці.

 

"Йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили. Зараз усе більше стає наших результатів - ми знищуємо піхоту окупанта і техніку. Дякую нашим воїнам, які чітко діють за наказами, зберігають позиції, роблять усе, щоб стабілізувати ситуацію", - заявив Зеленський.

 

Водночас, за його словами, українське командування розуміє, як діє ворог, і бачить задум на відтягування українських сил. Командування ЗСУ не залишає без необхідної підтримки й забезпечення, а саме - Краматорський напрямок, Покровський, Куп’янський.

 

Українські сили фіксують також ворожу активність проти Сумщини й Чернігівщини - диверсійні групи, обстріли. При цьому українські воїни відповідають вогнем.

 

"Наше завдання абсолютно зрозуміле - зірвати російську спробу розширити війну. Виконання цього завдання залежить буквально від кожного, хто зараз на позиціях - від Чернігова до Вовчанська, від Харкова до Донеччини", - заявив Зеленський.