Росію готові бачити на другому Саміті миру. Не може без однієї зі сторін бути закінчення війни, зазначив глава держави.

Україна веде активну роботу над планом, який стане стартом і фундаментом для того, щоб говорити в будь-якому форматі з Росією. Наразі готові три пункти плану.  Про це сказав президент Володимир Зеленський напередодні на зустрічі з журналістами, повідомляє Інтерфакс-Україна в суботу, 21 вересня.

"Ми заявили, що готові бачити Росію на другому Саміті, тому що всі наші союзники, включно з найближчими, які на нашому боці та завжди проти російської агресії, – усі сказали, що Росія має бути на другому Саміті. Тому що воює Росія проти України. Не може без однієї зі сторін бути закінчення війни", – заявив глава держави.

За його словами, Україна активно працює над планом – підготовлено три пункти. Відбулися зустрічі в онлайн-форматі, "ще будуть зустрічі офлайн і онлайн".

"І, як ми сказали на початку листопада, весь план буде готовий. Це буде старт і фундамент для того, щоб говорити в будь-якому форматі з Росією. У будь-якому форматі, з будь-якими її представниками, тому що буде план і є що показати. Якщо їм не подобається, буде зрозуміла їхня реакція на конкретику, а не просто взагалі – ми нічого не хочемо і будемо продовжувати війну", – пояснив глава держави.

Водночас Зеленський вважає, що на сьогодні саме Росія хоче просто продовжувати війну.