Вищий антикорупційний суд вирішив взяти під варту керівника Тернопільської обласної ради Михайла Головка на 60 діб, але при цьому визначив заставу у розмірі 805 200 гривень, передає УНН.

У той же час прокурори просили взяти керівника Тернопільської облради під варту із заставою у 13 млн грн.

Додамо, що Михайло Головко є одним з трьох осіб, яких підозрюють у вимаганні хабаря від підприємця, загальна сума якого становить понад 2 мільйони гривень.

Іншими підозрюваними є заступники голови обласної військової адміністрації Ігор Дем’янчук та Ігор Гайдук. Ігор Дем’янчук також може бути триманий під вартою протягом 60 днів, якщо не внесе заставу у сумі 805 200 гривень.

Нагадаємо

Національне антикорупційне бюро України у понеділок повідомило, що затримало голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на хабарі.

Того ж дня їм повідомили про підозру у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера.

Також Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) арештував із правом внесення застави у понад 800 тисяч гривень одного із заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації, якого затримали за підозрою у одержанні неправомірної вигоди.