Вищий антикорупційний суд продовжив арешт колишньому голові Верховного Суду судді Всеволоду Князєву до 16 жовтня з можливістю внесення застави у розмірі 55 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВАКС.

«У середу, 6 вересня, слідчий суддя "ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ та продовжив колишньому голові Верховного Суду строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у межах строку досудового розслідування, тобто - до 16 жовтня 2023 року», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що як альтернатива цьому запобіжному заходу, для підозрюваного залишається можливість внесення грошової застави у розмірі 55 млн грн.

«У разі внесення застави підозрюваний звільняється з-під варти. З моменту звільнення з-під варти, у зв’язку із внесенням коштів на відповідний рахунок, вважатиметься, що до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави», - інформує ВАКС.

Окрім того, на нього також покладатимуться процесуарештальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора або суду;
  • не залишати населений пункт, в якому проживає, без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до ГУ ДМС у м. Києві свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний засіб контролю (браслет).

Нагадаємо