В Ірландії затримали корабель, що перевозив понад дві тонни кокаїну. Серед підозрюваних у незаконному перевезені психотропів і троє громадян України. Про це повідомило ірландське видання Raidió Teilifís Éireann, передає УНН.

За даними ірландських ЗМІ, контейнеровоз MV Matthew, який затримали біля узбережжя Ірландії, перевозив 2,2 тонни кокаїну. Партію наркотиків попередньо оцінили у 157 мільйонів євро.

За словами правоохоронців, це найбільша партія наркотиків, яку вони вилучили за всю історію країни.

Слідчі Національного бюро з боротьби з наркотиками та організованою злочинністю вже мають 7 підозрюваних у цій справі. Зокрема, серед затриманих і троє українців. А також двоє іранців і громадянин Великої Британії. Національність ще одного фігуранта справи поки не назвали. Однак, згідно з даними місцевих ЗМІ його арештували, коли правоохоронці опитували членів екіпажу контейнеровоза, що перевозив наркотики.

Під час затримання контейнеровоза на борту було усього 25 членів екіпажу. Нині їх ще опитують. Триває й судово-медична експертиза MV Matthew, що нині знаходиться під озброєною охороною в гавані Корк.