Початок боротьби з дискетами поклав міністр цифрових технологій Таро Коно, який 2021 року, за його словами, оголосив "війну дискетам".

Японський уряд оголосив про завершення дворічної кампанії модернізації технологічної інфраструктури країни, офіційно припинивши використання дискет у всіх своїх системах з 28 червня 2024 року. Про це у четвер, 4 липня, повідомляє Reuters.

Як вказують журналісти, цифрова агенція Японії, створена під час пандемії COVID-19 для оновлення урядових технологій, скасувала 1034 постанови, що регулюють використання дискет.

"Стандартна дискета здатна вмістити 1,44 Мб даних. Для того, щоб перенести інформацію з флешки на 32 Гб, знадобиться понад 22 тис. дискет", - вказують журналісти. 

Після офіційного припинення використання дискет у державних системах Японії, компанії країни в японському уряді очікують наступні зміни:

  • Скасування вимог надавати документи на дискетах дозволить компаніям перейти на електронний документообіг, що заощадить час та ресурси.
  • Компаніям доведеться шукати альтернативні рішення для зберігання та передачі даних.
  • Відмова держави від дискет підштовхує компанії до прискорення цифрової трансформації та впровадження сучасних ІТ-систем.

Також, крім дискет, японський уряд планує відмовитися від використання факсів, CD-ROM.