Вучичу відомо про повідомлення уряду США про те, що сербські боєприпаси потрапили в Україну через посередників. І він не планує зупиняти це.

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що країна не проти продажу зброї посередникам, які можуть надалі передати її Україні для боротьби проти РФ. Про це повідомляє Financial Times.

За його словами, йому відомо про повідомлення уряду США про те, що сербські боєприпаси потрапили в Україну через посередників. І він не планує зупиняти це.

"Чи можливо, що це відбувається? У мене немає сумнівів, що це може статися. Яка є альтернатива? Не виробляти їх? Щоб не продати?" – зазначив Вучич.

Він заявив, що розуміє, що сербська зброя може потрапити до України.

Президент Сербії визнав, що намагається балансувати між Україною та РФ, зазначивши, що не збирається допомагати військовим зусиллям Росії.

За словами Вучича, Сербія приєдналася до всіх резолюцій ООН, які засуджують повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

"Ми приєднуємось до заборони реекспорту, наприклад, (технологій - ред.) подвійного використання в безпілотниках... Ми не будемо центром для реекспорту чогось до Росії", - наголосив він.

Вучич розповів, що раніше він кожні три місяці спілкувався з російським диктатором Володимиром Путіним. Але вже рік не підтримує контактів з Кремлем, крім прийому гостей з Москви.