Комунальні аварії, що залишили сотні тисяч росіян без тепла, води, електрики та газу, торкнулися щонайменше 43 суб'єктів федерації.

Колапс системи житлово-комунального господарства накрив половину регіонів Росії, пише The Moscow Times.

Комунальні аварії, що залишили сотні тисяч росіян без тепла, води, електрики та газу, торкнулися щонайменше 43 суб'єктів федерації.

Найбільшою виявилася аварія у підмосковному місті Подольську, де в 30-градусні морози без опалення залишилося 20 тис. осіб. Повністю відновити подачу тепла місцева влада не змогла навіть майже через два тижні після інциденту, хоча питання дійшло до президента РФ Володимира Путіна.

У Новосибірську аварія залишила без тепла 14 тис. людей у 237 багатоквартирних будинках, а в Липецьку - 10 тис. у 282 будинках.

Повідомлялося також про масштабні комунальні аварії у Саратові, де рипинилася подача тепла в понад 650 будинків і 100 соціальних об'єктів, серед яких - школи й лікарні, у Волгограді, де без тепла залишилися десятки тисяч людей, і в Находці, де така ж проблема торкнулася 6 тис. людей.

14 січня комунальна аварія сталася в Новомосковську Тульської області: там без тепла залишилися 372 будинків.

Загалом з 1 грудня до 15 січня в Росії було зафіксовано 94 аварії, що на 29% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Незважаючи на критичне зношенн і низку аварій, російська влада планує радикальне скорочення витрат на житлово-комунальну інфраструктуру. Згідно з бюджетом на 2024-2026 роки, фінансування сфери ЖКГ з федеральної скарбниці буде урізане більш ніж удвічі", - йдеться в публікації.