Ескалація військових дій між Ізраїлем та ХАМАС відволіче від України увагу світу, вважає польський президент.


Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що військові дії, розв'язані терористами ХАМАС проти Ізраїлю, грають на руку Росії, оскільки перетягують на себе увагу світової спільноти. Про це повідомляє Reuters в неділю, 8 жовтня.

 

За словами Дуди, конфлікт на Близькому Сході відвертає міжнародну увагу від агресії Росії проти України та може призвести до нового витку міграційної кризи в Європі.

 

"Це, безумовно, вигідно для Росії та для російської агресії проти України. Це відвертає увагу всього світу", - сказав польський президент.

 

Дуда також вважає, що через війну ХАМАС проти Ізраїлю на Європейський Союз, швидше за все, чекає ще одна хвиля мігрантів з Близького Сходу. 



"Перш за все, ми повинні спостерігати за цією ситуацією з точки зору наших інтересів і нашої безпеки, тому що це найважливіше. На щастя для наших громадян, ця війна відбувається дуже далеко від наших кордонів, тому перш за все ми повинні захистити тих поляків, які там знаходяться. Якнайшвидше повернути в країну всіх, хто хоче повернутися", - сказав президент Польщі.