Глава угорської дипломатії вважає, що зі вступом України в ЄС до Європи прийде військовий конфлікт.

Угорщина, яка з 1 липня головуватиме в Раді Європейського Союзу на ротаційній основі, лобіюватиме вступ Грузії та Молдови в ЄС, але не робитиме цього для України. про це у вівторок, 20 лютого, заявив у Брюсселі міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, додавши, що переговори про вступ будуть зосереджені на "реальних показниках" країн-кандидатів, а не на "політичному тиску", повідомляє угорське видання Digi24.

"Ми не дозволимо, щоб процес вступу одних країн штучно пов'язувався з процесом вступу інших. Ми не дозволимо, щоб процес вступу будь-якої з кращих країн став заручником процесу вступу країн, які пасуть задніх", - заявив Сіярто.

Він підкреслив, що мова про вступ України не йде, бо на її території точиться війна, а за умови вступу її до ЄС, конфлікт може бути "імпортовано".

Сіярто зазначив, що угорське головування в Раді ЄС має на меті "допомогти Сербії відкрити нові розділи переговорів, Чорногорії - закрити більше розділів, а Боснії, Грузії та Молдові - розпочати переговори про вступ до ЄС".

"ЄС потребує нових країн-членів, які можуть принести процвітання, як країни Західних Балкан, Грузія чи Молдова", - наголосив глава угорської дипломатії.